Manja slova Veća slova RSSVijesti

11.04.2014.

21. sjednica Odbora za bezbjednost i odbranu

21. sjednica Odbora za bezbjednost i odbranu Odbor za bezbjednost i odbranu održao je na današnjoj sjednici kontrolno saslušanje vrhovnog državnog tužioca, ministra unutrašnjih poslova i direktora Agencije za nacionalnu bezbjednost, povodom učestalih napada na novinare.

26.03.2014.

Održana sjednica Savjeta za odbranu i bezbjednost

Održana sjednica Savjeta za odbranu i bezbjednost

U Podgorici je danas održana sjednica Savjeta za odbranu i bezbjednost. Sjednici je predsjedavao Predsjednik Crne Gore Filip Vujanović, a prisustvovali su članovi Savjeta predsjednik Skupštine Crne Gore Ranko Krivokapić i predsjednik Vlade Crne Gore Milo Đukanović. Sjednici Savjeta su po pozivu prisustvovali potpredsjednik Vlade Crne Gore i ministar pravde Duško Marković, potpredsjednik Vlade Crne Gore i ministar vanjskih poslova i evropskih integracija dr Igor Lukšić, ministar odbrane prof. dr Milica Pejanović – Đurišić, direktor Agencije za nacionalnu bezbjednost mr Boro Vučinić i načelnik Generalštaba Vojske Crne Gore viceadmiral Dragan Samardžić.

17.03.2014.

Razmotren Predlog Zakona o osnovama obavještajno bezbjednosnog sektora Crne Gore

Razmotren Predlog Zakona o osnovama obavještajno bezbjednosnog sektora Crne Gore

Nakon uvodnih napomena predstavnika predlagača i rasprave koja je vođena, Odbor je većinom glasova odlučio da predloži Skupštini da usvoji Predlog Zakona o osnovama obavještajno bezbjednosnog sektora Crne Gore.

15.03.2014.

Vlada usvojila Izvještaj o uspostavljanju timova za upravljanje incidentnim situacijama na internetu

U Crnoj Gori će biti formirano 15 lokalnih CIRT timova, koji će se baviti sprečavanjem sajber napada, kazao je generalni direktor za informatičku infrastrukturu u Ministarstvu za informaciono društvo i telekomunikacije Adis Balota.

06.03.2014.

Vlada utvrdila Predlog zakona o osnovama obavještajno bezbjednosnog sektora Crne Gore

Vlada utvrdila Predlog zakona o osnovama obavještajno bezbjednosnog sektora Crne Gore

Nastavljajući sprovođenje procesa reformi u oblasti bezbjednosti i odbrane, Vlada Crne Gore, na današnjoj sjednici kojom je predsjedavao predsjednik Milo Đukanović, utvrdila je Predlog zakona o osnovama obavještajno bezbjednosnog sektora Crne Gore.

26.02.2014.

Sjednica Savjeta za članstvo u NATO

Sjednica Savjeta za članstvo u NATO

Na današnjoj sjednici Savjeta za članstvo u NATO, kojom je predsjedavao predsjednik Savjeta, premijer Milo Đukanović, razmotren je Izvještaj o sprovođenju četvrtog Godišnjeg nacionalnog programa (ANP) u okviru Akcionog plana za članstvo (MAP). Izvještaj obuhvata pregled realizovanih aktivnosti po prioritetima u sedam definisanih oblasti (politička pitanja, vladavina prava, parlamentarne reforme, bezbjednosna pitanja, vojno-odbrambena, ekonomska i pravna pitanja).

10.02.2014.

Radionica u oblasti odbrambenih i vojno obavještajnih poslova

Radionica u oblasti odbrambenih i vojno obavještajnih poslova

Radionica u oblasti odbrambenih i vojno obavještajnih poslova ’’Defense and Military Intelligence Executive Workshop’’ se održava u Podgorici u periodu od 10. do 14. februara 2014. godine. Radionica se realizuje u saradnji Komande Američkih snaga u Evropi (US EUCOM), Ambasade SAD u Podgorici i Ministarstva odbrane Crne Gore.

10.02.2014.

Održana sedamnaesta i odložena šesnaesta sjednica Odbora za bezbjednost i odbranu

Odbor za bezbjednost i odbranu odložio je kontrolno saslušanje direktora Agencije za nacionalnu bezbjednost na temu evidentiranja i čuvanja podataka u kontekstu primjene Zakona o ANB.

30.01.2014.

Održana sjednica Savjeta za odbranu i bezbjednost

Održana sjednica Savjeta za odbranu i bezbjednost

Danas je u Podgorici održana sjednica Savjeta za odbranu i bezbjednost. Sjednici je predsjedavao Predsjednik Crne Gore Filip Vujanović, a prisustvovali su članovi Savjeta predsjednik Skupštine Crne Gore Ranko Krivokapić i predsjednik Vlade Crne Gore Milo Đukanović. Sjednici Savjeta su po pozivu prisustvovali potpredsjednik Vlade Crne Gore Duško Marković, ministar unutrašnjih poslova mr Raško Konjević, direktor Agencije za nacionalnu bezbjednost mr Boro Vučinić, načelnik Generalštaba Vojske Crne Gore viceadmiral Dragan Samardžić i Nacionalni koordinatora za NATO Nebojša Kaluđerović.

15.01.2014.

Uvodna riječ

Uvodna riječ

Dobrodošli na novu internet prezentaciju Agencije za nacionalnu bezbjednost. Pokušaćemo da i na ovaj način građanima i zainteresovanoj javnosti što više približimo jednu veoma značajnu instituciju sistema u cilju stvaranja objektivne slike o onome što ona suštinski znači za dalji demokratski razvoj naše zemlje i za svakog njenog građanina ponaosob.

Prethodna prethodna 1 2 3 4 5 6 7