Manja slova Veća slova RSSVijesti

23.09.2014.

Održana prva sjednica Vijeća za nacionalnu bezbjednost

Održana prva sjednica Vijeća za nacionalnu bezbjednost Vijeće za nacionalnu bezbjednost održalo je prvu sjednicu kojom je predsjedavao predsjednik Vijeća Milo Đukanović, predsjednik Vlade Crne Gore. Razmotreno je više pitanja iz nadležnosti Vijeća za nacionalnu bezbjednost.

04.09.2014.

Imenovano Vijeće za nacionalnu bezbjednost

Vlada Crne Gore imenovala je Vijeće za nacionalnu bezbjednost na čijem je čelu premijer Milo Đukanović. Članovi Vijeća su: potpredsjednik Vlade i ministar pravde Duško Marković, ministar unutrašnjih poslova Raško Konjević, ministar odbrane Milica Pejanović-Đurišić, ministar finansija Radoje Žugić, ministar vanjskih poslova i evropskih integracija Igor Lukšić, direktor Agencije za nacionalnu bezbjednost Boro Vučinić i predsjednik Odbora za bezbjednost i odbranu Skupštine Crne Gore Mevludin Nuhodžić.

08.07.2014.

Saopštenje

Agencija Associated Press je, u svom tekstu objavljenom 5.07.2014. godine, pod naslovom "NATO signalizira da za sada nema novih članica", između ostalog izvijestila da je razlog odlaganja poziva za priključenje Crne Gore Alijansi "navodna penetracija Rusa u crnogorsku obavještajnu službu", uz navode anonimnog NATO zvaničnika da je "to predstavljalo kamen spoticanja", te da se "broj crnogorskih obavještajaca koji imaju veze sa Rusijom kreće između 25 i 50", kao i da se "već preduzimaju koraci za neutralizovanje njihovih aktivnosti, ali da će za to biti potrebno izvjesno vrijeme". Tim povodom, ANB podsjeća da su do sada sprovedene reforme realizovane uz punu saradnju i podršku NATO partnera, kao i intenzivnu komunikaciju sa najrelevantnijim instancama Alijanse.

02.07.2014.

Postupak izbora ponuđača će biti ponovljen

U postupku javne nabavke putem šopinga, koji se odnosio na usluge održavanja higijene u službenim prostorijama Agencije u sjedištu i po terenu, Agencija je nakon sprovedenog postupka donijela Odluku o izboru najpovoljnije ponude, koju je Komisija za kontrolu postupka javnih nabavki poništila. Bitni propust zbog kojeg je Komisija donijela ovakvu odluku ogleda se u nepoštovanju roka za žalbu na rješenje o odbijanju ponude, prije donošenja navedene Odluke o izboru najpovoljnijeg ponuđača.

01.07.2014.

Informacija

Informacija

U skladu sa Akcionim planom Vlade Crne Gore za borbu protiv korupcije i organizovanog kriminala za period 2013 – 2014. godina, u Agenciji za nacionalnu bezbjednost je, od strane komisija za preispitivanje tajnosti podataka, ukinuta tajnost sa 11 podataka (dokumenata) u periodu jun 2013 – jun 2014. godine.

27.06.2014.

ANB odbacuje ocjene o nezakonitom i neprofesionalnom postupanju

Agencija za nacionalnu bezbjednost, kao dio bezbjednosnog sistema Crne Gore, apsolutno odbacuje ocjene o nezakonitom i neprofesionalnom postupanju iznijete u izjavama pojedinih partijskih lidera u kontekstu poziva Crnoj Gori za članstvo u NATO.

05.06.2014.

Informacija

Vlada Crne Gore utvrdila je Predlog zakona o izmjenama i dopunama Zakona o Agenciji za nacionalnu bezbjednost.

30.04.2014.

MANS uručio brošure o prijavi korupcije

Predstavnici Mreže za afirmaciju nevladinog sektora (MANS) uručili su službenicima Agencije za nacionalnu bezbjednost informativne brošure o mogućnostima prijave korupcije unutar svoje institucije, u okviru projekta “Zaštita zviždača u Crnoj Gori”.

25.04.2014.

Informacija

Agencija za nacionalnu bezbjednost objavljuje sedmodnevne analitičke kartice sa svih računa koje ima u svom posjedu.

14.04.2014.

16. sjednica Odbora za bezbjednost i odbranu

16. sjednica Odbora za bezbjednost i odbranu

Odbor za bezbjednost i odbranu održao je kontrolno saslušanje direktora Agencije za nacionalnu bezbjednost na temu evidentiranja i čuvanja podataka u kontekstu primjene Zakona o ANB.