Manja slova Veća slova RSSVijesti

19.11.2014.

Susret sa generalnim sekretarom NATO-a Jensom Stoltenbergom

Susret sa generalnim sekretarom NATO-a Jensom Stoltenbergom “Veoma cijenimo napredak koji je Crna Gora ostvarila u periodu nakon Samita NATO-a u Velsu, na planu ispunjavanja prioriteta iz četiri ključne oblasti: vladavine prava, reforme bezbjednosnog sektora, jačanja podrške javnosti i nastavka reformi u sektoru odbrane", saopštio je generalni sekretar NATO-a Jens Stoltenberg na sastanku sa potpredsjednikom Vlade i ministrom pravde Duškom Markovićem održanim u sjedištu Sjevernoatlantske alijanse u Briselu. Sastanku je prisustvovao direktor Agencije za nacionalnu bezbjednost Boro Vučinić.

18.11.2014.

Pozdravljen napredak u reformi ANB

Pozdravljen napredak u reformi ANB

Zamjenik generalnog sekretara NATO-a Alexander Vershbow se susreo sa direktorom Agencije za nacionalnu bezbjednost Crne Gore Borom Vučinićem, u glavnom štabu NATO-a u utorak (18. novembar).

12.11.2014.

Zasijedalo Vijeće za nacionalnu bezbjednost

Zasijedalo Vijeće za nacionalnu bezbjednost

Vijeće za nacionalnu bezbjednost održalo je drugu sjednicu kojom je predsjedavao predsjednik Vlade Milo Đukanović. Razmotreno je više pitanja iz nadležnosti Vijeća.

06.11.2014.

Saopštenje

Povodom navoda protojereja Velibora Džomića, koji su se pojavili u dijelu crnogorskih medija, saopštavamo sljedeće: Ministarstvu unutrašnjih poslova je, na njihov ponovljeni zahtjev, proslijeđena kopija arhiviranog primjerka dokumenta ANB, koji im je ranije u redovnoj proceduri i u skladu sa propisima već bio upućen. Navedeno u potpunosti negira konstataciju da je riječ o švercovanom dokumentu.

13.10.2014.

Postupanja ANB po zahtjevima za slobodan pristup informacijama

Postupanja ANB po zahtjevima za slobodan pristup informacijama

Agenciji za nacionalnu bezbjednost je u periodu od 1. januara 2013. do 30. septembra 2014. godine dostavljeno ukupno 75 zahtjeva za slobodan pristup informacijama, za koje je doneseno ukupno 74 rješenja, a jedan postupak je u toku.

08.10.2014.

Sastanak članova Odbora za bezbjednost i odbranu sa delegacijom američkih kongresmena

Sastanak članova Odbora za bezbjednost i odbranu sa delegacijom američkih kongresmena

Predsjednik Odbora za bezbjednost i odbranu Mevludin Nuhodžić i članovi: Milutin Simović, Luiđ Ljubo Škrelja, Borislav Banović, Suljo Mustafić i Snežana Jonica, sastali su se sa delegacijom američkih kongresmena, na čelu sa kongresmenom Michael Turnerom. Delegaciju su činili i kongresmeni Loretta Sanchez i Paul Cook, a pored njih, sastanku je prisustvovala i Nj.E. Sue K. Brown, ambasadorka SAD u Crnoj Gori.

03.10.2014.

Sjednica Savjeta za članstvo u NATO

Sjednica Savjeta za članstvo u NATO

Na sjednici Savjeta za članstvo u NATO, kojom je predsjedavao predsjednik Savjeta, premijer Milo Đukanović razmotren je Peti Godišnji nacionalni program Crne Gore u periodu intenziviranih i fokusiranih razgovora sa NATO koji uključuje sedam poglavlja (politička pitanja, vladavina prava, parlamentarne reforme, bezbjednosna pitanja, vojno-odbrambena, ekonomska i pravna pitanja).

03.10.2014.

28. sjednica Odbora za bezbjednost i odbranu

28. sjednica Odbora za bezbjednost i odbranu

Na danas održanoj sjednici Odbora za bezbjednost i odbranu razmotren je Predlog zakona o izmjenama i dopunama Zakona o Agenciji za nacionalnu bezbjednost. Nakon uvodnog obrazloženja predstavnika predlagača i rasprave koja je vođena, Odbor je predložio Skupštini da usvoji Predlog zakona sa određenim amandmanima.

30.09.2014.

27. sjednica Odbora za bezbjednost i odbranu

27. sjednica Odbora za bezbjednost i odbranu

Odbor za bezbjednost i odbranu razmatrao je 29. septembra Izvještaj o radu Agencije za nacionalnu bezbjednost za 2013. godinu. U Izvještaju koji je Odbor podnio Skupštini navodi se da je direktor ANB informisao članove tog radnog tijela da su se aktivnosti Agencije tokom 2013. odvijale u pravcu ostvarivanja zakonom utvrđenih nadležnosti i daljeg sprovođenja reformi, i to u uslovima stabilnih bezbjednosnih prilika.

25.09.2014.

Imenovan Biro za operativnu koordinaciju rada bezbjednosnih službi

Vlada Crne Gore, na sjednici kojom je predsjedavao predsjednik Milo Đukanović, donijela je, u skladu sa Zakonom o osnovama obavještajno-bezbjednosnog sektora Crne Gore, rješenje o imenovanju Biroa za operativnu koordinaciju rada bezbjednosnih službi.