Manja slova Veća slova RSSVijesti

10.06.2015.

Održana četvrta sjednica Vijeća za nacionalnu bezbjednost

Na sjednici Vijeća za nacionalnu bezbjednost, kojom je predsjedavao predsjednik Vlade i predsjednik Vijeća Milo Đukanović, razmatrani su izvještaji sa treće i četvrte sjednice Biroa za operativnu koordinaciju i uskađivanje aktivnosti organa koji čine obavještajno bezbjednosni sektor.

02.06.2015.

Ispunjavanjem privremenih mjerila u poglavljima 23 i 24 pokazaćemo političku volju za jačanje vladavine prava

Na sjednici Savjeta za vladavinu prava, kojom je predsjedavao potpredsjednik Vlade Duško Marković, razmatrana je realizacija obaveza iz akcionih planova za 23. i 24. poglavlje, sa fokusom na ispunjavanje privremenih mjerila iz ovih oblasti.

30.04.2015.

Održana četvrta sjednica Biroa za operativnu koordinaciju

Na inicijativu potpredsjednika Vlade i ministra vanjskih poslova i evropskih integracija dr Igora Lukšića, održana je četvrta sjednica Biroa za operativnu koordinaciju i usklađivanje aktivnosti organa koji čine obavještajno bezbjednosni sektor. Sjednicom je predsjedavao potpredsjednik Vlade i koordinator Biroa Duško Marković. Na dnevnom redu sjednice bilo je pitanje neovlašćenog iznošenja u javnosti zvanične službene dokumentacije Ministarstva vanjskih poslova i evropskih integracija i Savjeta za članstvo u NATO, i s tim u vezi posljedica po rad državnih organa u kontekstu aktuelnih integracionih procesa.

15.04.2015.

Brisel - Stoltenberg: NATO pozdravio napredak Crne Gore; Đukanović: Otvoriti vrata NATO-a i EU cijelom regionu

Brisel - Stoltenberg: NATO pozdravio napredak Crne Gore;  Đukanović: Otvoriti vrata NATO-a i EU cijelom regionu

Generalni sekretar NATO-a Jens Stoltenberg rekao je danas na sastanku sa predsjednikom Vlade Crne Gore Milom Đukanovićem u sjedištu Alijanse u Briselu da NATO zadržava politiku otvorenih vrata kada je o Crnoj Gori riječ. Reforme koje se sprovode u našoj zemlji generalni sekretar NATO-a je ocijenio suštinskim dodajući da one predstavljaju „realni napredak ka članstvu u NATO-u“.

03.04.2015.

Održana treća sjednica Biroa za operativnu koordinaciju

Biro za operativnu koordinaciju i usklađivanje aktivnosti organa koji čine obavještajno bezbjednosni sektor održao je treću sjednicu kojom je predsjedavao potpredsjednik Vlade i koordinator Biroa Duško Marković. Biro se na sjednici upoznao sa zaključcima sa III sjednice Vijeća za nacionalnu bezbjednost, koja je održana 17.03.2015. godine, kao i aktivnostima organa koji su zastupljeni u Birou, na planu realizacije zaključaka sa prethodnih sjednica u pogledu definisanih prioritetnih ciljeva.

03.04.2015.

Zasijedao Savjet za članstvo u NATO-u: Naglašena odlučnost Crne Gore da nastavi da ispunjava obaveze definisane u ključnim oblastima

Savjet za članstvo u NATO-u razmotrio je na sjednici održanoj 3. aprila 2015. godine, kojom je predsjedavao predsjednik Savjeta premijer Milo Đukanović, realizovane aktivnosti predviđene mehanizmom intenziviranih i fokusiranih razgovora, te utvrdio dalje korake za jačanje saradnje Crne Gore i NATO-a, u susret decembarskom ministarskom sastanku članica NATO-a na kojem bi trebalo da bude odlučeno o pozivu Crnoj Gori za članstvo.

02.04.2015.

Obezbijeđena sredstva za otpremnine

Vlada Crne Gore, na 106. sjednici kojom je predsjedavao predsjednik Milo Đukanović, podržala je prijedlog Ministarstva finansija da se Agenciji za nacionalnu bezbjednost iz državnog budžeta preusmjeri dodatnih 614.000 eura, koliko joj nedostaje za isplatu otpremnina odlazećim službenicima

17.03.2015.

Održana treća sjednica Vijeća za nacionalnu bezbjednost

Održana treća sjednica Vijeća za nacionalnu bezbjednost

Vijeće za nacionalnu bezbjednost održalo je treću sjednicu koju je sazvao predsjednik Vlade i predsjednik Vijeća Milo Đukanović.

12.03.2015.

Dejan Peruničić imenovan za v.d. direktora ANB

Dejan Peruničić imenovan za v.d. direktora ANB

Vlada Crne Gore, na 103. sjednici kojom je predsjedavao potpredsjednik Duško Marković, donijela je rješenje kojim se za vršioca dužnosti direktora Agencije za nacionalnu bezbjednost imenuje Dejan Peruničić, dosadašnji koordinator radom Agencije.

27.02.2015.

Održana 35. sjednica Odbora za bezbjednost i odbranu

Održana 35. sjednica Odbora za bezbjednost i odbranu

Odbor za bezbjednost i odbranu je na današnjoj sjednici u prisustvu predstavnika Ministarstva unutrašnjih poslova, Vrhovnog državnog tužilaštva, Vrhovnog suda i Agencije za nacionalnu bezbjednost razmotrio informacije u vezi sa organizovanim kriminalom, zelenaštvom i drugim pitanjima iz oblasti bezbjednosti i s tim u vezi usvojio sljedeće zaključke: