Manja slova Veća slova RSSVijesti

14.12.2015.

Razmotren Predlog zakona o budžetu Crne Gore za 2016. godinu

Razmotren Predlog zakona o budžetu Crne Gore za 2016. godinu Na danas održanom nastavku 50. Sjednice, Odbor za odbranu i bezbjednost je uz prisustvo predstavnika predlagača zakona i predstavnika potrošačkih jedinica iz sektora bezbjednosti i odbrane razmotrio Predlog zakona o budžetu Crne Gore za 2016. godinu u dijelu koji se odnosi na potrošačke jedinice: Ministarstvo odbrane, Ministarstvo unutrašnjih poslova i Agenciju za nacionalnu bezbjednost, posvetivši posebnu pažnju realizaciji aktivnosti institucija u ovoj oblasti i potrebnim sredstvima za njihovo djelotvorno sprovođenje u predstojećoj 2016.godini.

04.12.2015.

Započeta 50. sjednica Odbora za bezbjednost i odbranu

Započeta 50. sjednica Odbora za bezbjednost i odbranu

Na danas održanoj 50. sjednici Odbor je uz prisustvo predstavnika predlagača zakona i predstavnika potrošačkih jedinica iz sektora bezbjednosti i odbrane razmotrio Predlog zakona o završnom računu budžeta Crne Gore za 2014. godinu sa Izvještajem o reviziji završnog računa budžeta u dijelu koji se odnosi na potrošačke jedinice: Ministarstvo odbrane, Ministarstvo unutrašnjih poslova i Agenciju za nacionalnu bezbjednost, posvetivši posebnu pažnju realizaciji programskih aktivnosti organa i institucija u ovoj oblasti. S tim u vezi, Odbor je većinom glasova predložio Skupštini da usvoji Predlog zakona o završnom računu budžeta Crne Gore za 2014. godinu.

31.07.2015.

Skupština podržala predlog da direktor ANB-a bude Dejan Peruničić

Skupština Crne Gore većinom glasova dala je pozitivno mišljenje o predlogu Vlade da se Dejan Peruničić imenuje za direktora Agencije za nacionalnu bezbjednost. Četrdeset i četiri poslanika glasala su za, 29 je bilo protiv, a jedan poslanik je bio uzdržan.

30.07.2015.

Razmotren Predlog predsjednika Vlade Crne Gore za imenovanje direktora Agencije za nacionalnu bezbjednost

Na 44. sjednici Odbora za bezbjednost i odbranu razmotren je Predlog predsjednika Vlade Crne Gore za imenovanje direktora Agencije za nacionalnu bezbjednost. Sjednici je po pozivu prisustvovao kandidat za direktora Agencije, Dejan Peruničić.

27.07.2015.

Nastaviti intenzivne aktivnosti do očekivanog poziva

Nastaviti intenzivne aktivnosti do očekivanog poziva

Savjet za članstvo Crne Gore u NATO-u razmotrio je na sedmoj redovnoj sjednici, kojom je predsjedavao predsjednik Savjeta, premijer Milo Đukanović, realizovane aktivnosti predviđene mehanizmom intenziviranih i fokusiranih razgovora. Pozitivno je ocijenjena dosadašnja saradnja sa Savezom, izražena i kroz mnogobrojne susrete sa najvišim zvaničnicima država članica i NATO-a i njihove javne ocjene o vidljivom napretku koji je Crna Gora ostvarila.

24.07.2015.

Održana peta sjednica Vijeća za nacionalnu bezbjednost

Vijeće za nacionalnu bezbjednost na današnjoj sjednici, kojom je predsjedavao predsjednik Vlade i predsjednik Vijeća Milo Đukanović, razmatralo je aktuelne bezbjednosne prilike u kontekstu najnovijih dešavanja u regionu i kapaciteta obavještajno-bezbjednosnog sektora, sa aspekta odgovora na prijetnje od vjerskog radikalizma i presjekom stanja jedinica za intervenciju, prioritetima nabavke neophodne i nedostajuće opreme i predlogom mjera za postupanje nadležnih državnih organa i institucija.

20.07.2015.

Odbor za bezbjednost i odbranu održao 42. sjednicu

Odbor je u prisustvu v.d. direktora Agencije za nacionalnu bezbjednost, Dejana Peruničića razmotrio Izvještaj o radu Agencije za nacionalnu bezbjednost za 2014. godinu.

09.07.2015.

Održana šesta sjednica Biroa za operativnu koordinaciju

Danas je održana šesta sjednica Biroa za operativnu koordinaciju i usklađivanje aktivnosti organa koji čine obavještajno bezbjednosni sektor, kojom je predsjedavao potpredsjednik Vlade i koordinator Biroa Duško Marković.

12.06.2015.

Održana peta sjednica Biroa za operativnu koordinaciju

Biro za operativnu koordinaciju i usklađivanje aktivnosti organa koji čine obavještajno bezbjednosni sektor, kojim predsjedava potpredsjednik Vlade i koordinator Biroa Duško Marković, održao je danas svoju petu sjednicu.

11.06.2015.

Predsjednik Vlade Milo Đukanović razgovarao sa generalnim sekretarom NATO-a Jensom Stoltenbergom

Predsjednik Vlade Milo Đukanović razgovarao sa generalnim sekretarom NATO-a Jensom Stoltenbergom

Predsjednik Vlade Milo Đukanović razgovarao je sa generalnim sekretarom NATO-a Jensom Stoltenbergom, koji se nalazi u zvaničnoj posjeti Crnoj Gori. Po završetku razgovora, Đukanović i Stoltenberg obratili su se javnosti.