Manja slova Veća slova RSSIZ MEDIJA

30.06.2014.

HELCEL: Obamina administracija još ima vremena da uputi poziv Crnoj Gori za NATO

HELCEL: Obamina administracija još ima vremena da uputi poziv Crnoj Gori za NATO Viši savjetnik Centra za transatlantske odnose na Univerzitetu "Džon Hopkins", Majkl Helcel u autorskom tekstu za Vašington post kaže da bi pristupanje Crne Gore i Makedonije NATO-u bio opipljiv dokaz da Moskva ne vrši skriveni pritisak i ima veto nad priširenjem Alijanse. Obamina administracija, podvlači Helcel u svojoj kolumni, još uvijek ima vremena da preispita odluku i ubijedi evropske saveznike da pristanu da se Crna Gora pridruži alijansi i izvrše pritisak kako bi Grčka i Makedonija postigle dogovor oko imena. Komentar iz Vašington posta prenosimo u cjelosti:

13.05.2014.

Vučinić: Agencija mora biti depolitizovana i pouzdana

Vučinić: Agencija mora biti depolitizovana i pouzdana

Agencija za nacionalnu bezbjednost (ANB) mora biti depolitizovana i pouzdana nacionalna institucija, poručio je njen direktor, Boro Vučinić, navodeći da su u prethodnih par godina napravljene značajne kadrovske promjene.

09.04.2014.

Bajden: Crna Gora napredovala u ključnim oblastima

Bajden: Crna Gora napredovala u ključnim oblastima

Tokom razgovora sa potpredsjednikom Sjedinjenih Američkih Država Džozefom Bajdenom ocijenjeno je da je napredak koji je ostvarila Crna Gora dobar, da je pravac dobro odabran, tempo zadovoljavajući, rezultati evidentni i da su očekivanja naše zemlje da na predstojećem samitu NATO saveza u Velsu dobije poziv za članstvo vrlo realna.

28.03.2014.

Vujanović: Zaslužujemo poziv u NATO

Crna Gora apsolutno zaslužuje poziv u NATO savez. Bila bi velika šteta za Crnu Goru, region, ali i NATO, da ne dobijemo poziv za članstvo – rekao je predsjednik Filip Vujanović Televiziji Crne Gore.Prema njegovoj ocjeni, Crna Gora je dostigla standarde u sektoru bezbjednosti.

15.03.2014.

Prioritet slučajevi Jovanović i Softić

Prioritet slučajevi Jovanović i Softić

Predsjednik Komisije za praćenje istraga napada na novinare Nikola Marković kazao je juče da je to tijelo odredilo spisak od 12 slučajeva kojima će se prioritetno baviti. Istakao je i da su donijeli odluku i da na idućoj sjednici budu formirane dvije radne grupe za istrage o ubistvu Duška Jovanovića i napadu na novinara Tufika Softića.

03.03.2014.

Samo visokim zvaničnicima pristup bez dozvole

Samo visokim zvaničnicima pristup bez dozvole

Odbor za odbranu i bezbjednost podržao je Predlog zakona o dopuni Zakona o tajnosti podataka, kojim je predviđeno da će predsjednici države, Skupštine i Vlade Crne Gore moći da pristupe NATO tajnim podacima, bez dozvole za pristup tajnim podacima. Predsjednik Odbora, Mevludin Nuhodžić konstatovao je da je Odbor razmotrio predlog zakona o tajnosti podaka i predložio Skupštini da ga usvoji. Nuhodžić je poslanicima pročitao pismo direktora Agencije za nacionalnu bezbjednost, Bora Vučinića koji je najavio aktivnosti na izmjenama zakona o ANB-u, u okviru procesa reformi i dostizanja standarda koje primjenjuju države članice NATO-a.

11.02.2014.

Pratiti trendove, ali obratiti pažnju na prijetnje na Internetu

U Crnoj Gori primjetan je porast haktivističkih napada, a država predstavlja i područje sa izraženim stepenom zaraženosti malicioznim softverom, kazao je predstavnik Agencije za nacionalnu bezbjednost (ANB), Dejan Tomović. On je kazao da se okolnosti usložnjavaju i da su uticale da se prethodnih godina koncept bezbjednosti sa vojnog premjesti i na ostala područja, kao što su, politika, ekologija, ekonomija i druge.

26.12.2013.

Formirana komisija za slučajeve nasilja nad novinarima

Vlada je usvojila Odluku o obrazovanju Komisije za praćenje postupanja nadležnih organa u istragama starih i nedavnih slučajeva prijetnji i nasilja nad novinarima i ubistava i imenovala 11 njenih članova, saopštio je ministar unutrašnjih poslova Raško Konjević.