Мања слова Већа слова РССМој кутак

Неwслеттер Пријава за newsletter

ИЗ МЕДИЈА

21.09.2014.

Реформе АНБ ради стратешких интереса и циљева

Црногорска Влада предложила је измјене Закона о Агенцији за националну безбједност (АНБ) којим су предвиђене активности за спровођења акционог плана за реализацију реформских активности Агенције у процесу евроатлантских интеграција и испуњавању препорука за позив за чланство у НАТО. Предложени закон налази се у скупштинској процедури, а Влада је предложила да се разматра по скраћеном поступку.

05.09.2014.

Лидери НАТО-а одлучили да ојачају Алијансу

Лидери НАТО-а одлучили да ојачају Алијансу

Лидери 28 земаља чланица Алијансе, на Самиту одржаном у Велсу 5. септембра 2014. године, усагласили су Акциони план за реаговање у циљу јачања колективне одбране НАТО-а и спремности Алијансе да се носи са било којим изазовом. ,,Ово је демонстрација наше солидарности и одлучности'', рекао је Генерални секретар НАТО-а, Андерс Фог Расмусен.

04.09.2014.

Премијер Ђукановић на НАТО самиту: Црна Гора би већ на сљедећем самиту могла бити пуноправна чланица НАТО савеза

Премијер Ђукановић на НАТО самиту: Црна Гора би већ на сљедећем самиту могла бити пуноправна чланица НАТО савеза

Изјава предсједника Владе Црне Горе Мила Ђукановића након НАТО самита у Кардифу: ,,Вјерујем да је овај Самит само потврда успјешно обављеног посла у нашој кући и да се Црна Гора и стабилно и динамично креће ка остварењу свог првог стратешког спољно-политичког циља, а то је пуноправно чланство у Алијанси.

15.07.2014.

Бенедејчич: Црна Гора да настави са добрим радом

Црна Гора је направила невјероватан напредак и треба да настави са добрим радом, поручио је амбасадор Словеније при НАТО-у Андреј Бенедејчич, оцјењујући да је одлука са састанка министара земаља Алијансе велики успјех.

14.07.2014.

Глас Америке: Црна Гора заслужила позивницу

Глас Америке: Црна Гора заслужила позивницу

Црна Гора је заслужила да буде позвана да се придружи НАТО-у, сагласни су аналитичари у Вашингтону, јер је испунила гро обавеза. Одгађање обавеза сматрају грешком али су увјерени да ће услиједити током наредне године, шта је могло утицати на одлуку министара, чућемо из разговора новинарке Гласа Америке Милене Ђурђић са америчким аналитичарима.

14.07.2014.

Марковић: Апсолутно нетачно да у нашим службама има руских шпијуна

Потпредсједник Владе и министар правде Душко Марковић оцијенио је у интервјуу за ТВЦГ да је неоправдано и неприхватљиво да на челу институције која има најзначајнију улогу у супростављању организованом криминалу и корупцији још немамо изабраног ВДТ-а. Марковић се нада да ће уз одговорнији однос Тужилачког савјета и Парламента тај процес ускоро бити окончан. Министар правде тврди да је нетачно да у црногорским обавјештајним службама раде руски шпијуни, као што је нетачно и то да је Црна Гора добила од НАТО-а наводни списак обавеза.

14.07.2014.

Григић: Потребно обавити још мало посла

Све земље Алијансе Црну Гору виде као најозбиљнијег кандидата за 29. чланицу, а позивница неће бити послата ове године само зато што је потребно обавити још мало посла на испуњавању услова, поручио је амбасадор Хрватске при НАТО-у Борис Григић.

13.07.2014.

Ђукановић: Црна Гора заслужила позив за чланство

Премијер Мило Ђукановић рекао је у интервјуу агенцији МИНА, коментаришући одлуку Министарског савјета да Црна Гора не добије позив за НАТО, да га формулација одлуке не испуњава у потпуности јер је убијеђен да је Црна Гора заслужила позив за чланство. »То говорим зато што сам често у комуникацији са НАТО партнерима провјерао вриједност етапних и финалних резултата које је Црна Гора остварила у реализацији задатака из агенде НАТО интеграција. Такође, мислим да без страха можемо да упоредимо наша са достигнућима које су фази интеграције у којој је данас Црна Гора биле постигле друге државе из окружења, а које су сада чланице НАТО-а«, казао је Ђукановић.

13.07.2014.

Викторија Нуланд у посјети Црној Гори

Помоћница америчког државног секретара за европске и евроазијске послове Викторија Нуланд се у Вили Горица састала са највишим црногорским званичницима, предсједником државе Филипом Вујановићем, премијером Милом Ђукановићем, министром вањских послова и европских интеграција Игором Лукшићем и министарком одбране Милицом Пејановић Ђуришић. У ексклузивном интервјуу за РТЦГ Нуланд је казала да је Црна Гора спровела велике реформе и да ће Сједињене Државе заједно са нама, урадити све како би завршили преостали дио обавеза, које су неопходне за чланство у НАТО.

08.07.2014.

Ђукановић: Никада ни помена о руским шпијунима

Ђукановић: Никада ни помена о руским шпијунима

Подгорица, (МИНА) – Премијер Мило Ђукановић казао је да му никада у разговору са званичницима НАТО савеза није саопштено да постоје сумње да у црногорским обавештајним службама раде руски шпијуни.