Manja slova Veća slova RSS
>

Đukanović: Nikada ni pomena o ruskim špijunima

Đukanović: Nikada ni pomena o ruskim špijunima
Datum objave: 08.07.2014 12:31 | Autor: Agencija MINA

Ispis Štampaj stranicu


Podgorica, (MINA) – Premijer Milo Đukanović kazao je da mu nikada u razgovoru sa zvaničnicima NATO saveza nije saopšteno da postoje sumnje da u crnogorskim obaveštajnim službama rade ruski špijuni.

Prema pisanju američke agencije Asošiejtid pres (AP), ulazak Crne Gore u NATO odgađa se zbog sumnji da u crnogorskim obaveštajnim službama rade ruski špijuni i da je broj crnogorskih obavještajaca povezanih sa Rusijom između 25 i 50.

“Želim da vas uvjerim, i crnogorsku javnost, da tokom svih mojih razgovora do sada, nikada ni u naznakama nije pomenuto da postoji maker jedno, a ne 25 do 50 takvih lica, koja na taj način ugrožavaju ono što su bezbjednosni standardi koje Crna Gora mora unijeti svojom participacijom u NATO savezu”, kazao je Đukanović.

Upitan da prokomentariše navode AP, on je rekao da gotovo da nema potrebe za tim.
“Prvog dana nakon završetka Ministarske konferencije država članica NATO-a, kazao sam šta mislim da je opredijelilo njihov stav. Nemam šta tome tome dodati. Ubijeđen sam da je Crna Gora napravila odličan posao po pitanju integracija u NATO i da je zato dobila odgovarajućšu satisfakciju”, kazao je Đukanović novinarima, na međunarodnoj konferenciji o obrazovanju.

On je naveo da je riječi satisfakcije za to čuo i na sastanku NAC-a /Sjevernoatlantski savjet/ u Briselu i tokom posjete Vašingtonu.

Đukanović je podsjetio da je stav Ministarske konferencije da će Crna Gora, nakon još jedne godine dokazivanja rezultata na tom planu, najvjerovatnije biti punopravna članica Alijanse naredne godine, bez čekanja sledećeg Samita.
“To govori u prilog ovakvoj mojoj ocjeni. Valjda bih tokom svih ovih pregovora sa ključnim činiocima NATO saveza tokom prethodnih godina čuo takvu ocjenu, da je ona vjerodostojna”, rekao je on.