Manja slova Veća slova RSSIZ MEDIJA

21.09.2014.

Reforme ANB radi strateških interesa i ciljeva

Crnogorska Vlada predložila je izmjene Zakona o Agenciji za nacionalnu bezbjednost (ANB) kojim su predviđene aktivnosti za sprovođenja akcionog plana za realizaciju reformskih aktivnosti Agencije u procesu evroatlantskih integracija i ispunjavanju preporuka za poziv za članstvo u NATO. Predloženi zakon nalazi se u skupštinskoj proceduri, a Vlada je predložila da se razmatra po skraćenom postupku.

05.09.2014.

Lideri NATO-a odlučili da ojačaju Alijansu

Lideri NATO-a odlučili da ojačaju Alijansu

Lideri 28 zemalja članica Alijanse, na Samitu održanom u Velsu 5. septembra 2014. godine, usaglasili su Akcioni plan za reagovanje u cilju jačanja kolektivne odbrane NATO-a i spremnosti Alijanse da se nosi sa bilo kojim izazovom. ,,Ovo je demonstracija naše solidarnosti i odlučnosti'', rekao je Generalni sekretar NATO-a, Anders Fog Rasmusen.

04.09.2014.

Premijer Đukanović na NATO samitu: Crna Gora bi već na sljedećem samitu mogla biti punopravna članica NATO saveza

Premijer Đukanović na NATO samitu: Crna Gora bi već na sljedećem samitu mogla biti punopravna članica NATO saveza

Izjava predsjednika Vlade Crne Gore Mila Đukanovića nakon NATO samita u Kardifu: ,,Vjerujem da je ovaj Samit samo potvrda uspješno obavljenog posla u našoj kući i da se Crna Gora i stabilno i dinamično kreće ka ostvarenju svog prvog strateškog spoljno-političkog cilja, a to je punopravno članstvo u Alijansi.

15.07.2014.

Benedejčič: Crna Gora da nastavi sa dobrim radom

Crna Gora je napravila nevjerovatan napredak i treba da nastavi sa dobrim radom, poručio je ambasador Slovenije pri NATO-u Andrej Benedejčič, ocjenjujući da je odluka sa sastanka ministara zemalja Alijanse veliki uspjeh.

14.07.2014.

Glas Amerike: Crna Gora zaslužila pozivnicu

Glas Amerike: Crna Gora zaslužila pozivnicu

Crna Gora je zaslužila da bude pozvana da se pridruži NATO-u, saglasni su analitičari u Vašingtonu, jer je ispunila gro obaveza. Odgađanje obaveza smatraju greškom ali su uvjereni da će uslijediti tokom naredne godine, šta je moglo uticati na odluku ministara, čućemo iz razgovora novinarke Glasa Amerike Milene Đurđić sa američkim analitičarima.

14.07.2014.

Marković: Apsolutno netačno da u našim službama ima ruskih špijuna

Potpredsjednik Vlade i ministar pravde Duško Marković ocijenio je u intervjuu za TVCG da je neopravdano i neprihvatljivo da na čelu institucije koja ima najznačajniju ulogu u suprostavljanju organizovanom kriminalu i korupciji još nemamo izabranog VDT-a. Marković se nada da će uz odgovorniji odnos Tužilačkog savjeta i Parlamenta taj proces uskoro biti okončan. Ministar pravde tvrdi da je netačno da u crnogorskim obavještajnim službama rade ruski špijuni, kao što je netačno i to da je Crna Gora dobila od NATO-a navodni spisak obaveza.

14.07.2014.

Grigić: Potrebno obaviti još malo posla

Sve zemlje Alijanse Crnu Goru vide kao najozbiljnijeg kandidata za 29. članicu, a pozivnica neće biti poslata ove godine samo zato što je potrebno obaviti još malo posla na ispunjavanju uslova, poručio je ambasador Hrvatske pri NATO-u Boris Grigić.

13.07.2014.

Đukanović: Crna Gora zaslužila poziv za članstvo

Premijer Milo Đukanović rekao je u intervjuu agenciji MINA, komentarišući odluku Ministarskog savjeta da Crna Gora ne dobije poziv za NATO, da ga formulacija odluke ne ispunjava u potpunosti jer je ubijeđen da je Crna Gora zaslužila poziv za članstvo. »To govorim zato što sam često u komunikaciji sa NATO partnerima provjerao vrijednost etapnih i finalnih rezultata koje je Crna Gora ostvarila u realizaciji zadataka iz agende NATO integracija. Takođe, mislim da bez straha možemo da uporedimo naša sa dostignućima koje su fazi integracije u kojoj je danas Crna Gora bile postigle druge države iz okruženja, a koje su sada članice NATO-a«, kazao je Đukanović.

13.07.2014.

Viktorija Nuland u posjeti Crnoj Gori

Pomoćnica američkog državnog sekretara za evropske i evroazijske poslove Viktorija Nuland se u Vili Gorica sastala sa najvišim crnogorskim zvaničnicima, predsjednikom države Filipom Vujanovićem, premijerom Milom Đukanovićem, ministrom vanjskih poslova i evropskih integracija Igorom Lukšićem i ministarkom odbrane Milicom Pejanović Đurišić. U ekskluzivnom intervjuu za RTCG Nuland je kazala da je Crna Gora sprovela velike reforme i da će Sjedinjene Države zajedno sa nama, uraditi sve kako bi završili preostali dio obaveza, koje su neophodne za članstvo u NATO.

08.07.2014.

Đukanović: Nikada ni pomena o ruskim špijunima

Đukanović: Nikada ni pomena o ruskim špijunima

Podgorica, (MINA) – Premijer Milo Đukanović kazao je da mu nikada u razgovoru sa zvaničnicima NATO saveza nije saopšteno da postoje sumnje da u crnogorskim obaveštajnim službama rade ruski špijuni.